ERP voor productie en handel

Een ERP pakket voor productie en handel biedt je de mogelijkheid om je supply chain, of bevoorradingsketen, te organiseren. Productiebedrijven, groothandels, winkels en andere type bedrijven die middelen willen beheren kunnen een ERP-systeem gebruiken. Ook wanneer je een webshop hebt kan ERP winst opleveren. Verschillende manieren waarop je als bedrijf dit onderdeel van een ERP-systeem gebruikt zijn:

  • Leveranciers beheren
  • Order management / orderbeheer
  • Productieplanning en plannen van andere middelen
  • Inkoop en Verkoop
  • Voorraadbeheer
  • Rapporten over het eigen bedrijf.
ERP-syteem

Leveranciers beheren

Uiteraard is het handig om alle leveranciers op één plek opgeslagen te hebben. Iedereen in je bedrijf kan zien wat er waar besteld is. Zijn er aanbiedingen of is er een specifieke afspraak gemaakt? Zijn er data afgesproken en is er een bepaalde hoeveelheid besteld? Met een ERP systeem kan je alles volgen wat er gebeurt. Ook kan je een lijst met eisen maken voor leveranciers en ze hierop selecteren. Bespaar tijd door alles op één plek te bewaren en verhoog zo je winstgevendheid. Houdt rekening met aanbiedingen, zodat je kosten kan besparen.

Order management / orderbeheer en Productieplanning

Plaats orders bij leveranciers en houd in de gaten wat er binnenkomt. Manage personeel, processen en leveranciers zodat je aan het werk kan met geplaatste orders. Houd personeel productief, door alles op de juiste tijd te ontvangen. Ontvang je een opdracht van een klant dan kan je werkzaamheden en voorraad plannen. Maak voor de planning bijvoorbeeld pakbonnen en werkopdrachten, zodat duidelijk is wat er gedaan moet worden. De juiste informatie komt zo bij de juiste persoon en er is een idee wie waarvoor verantwoordelijk is.

Verschillende producten


Inkoop en Verkoop

Ook is het mogelijk de inkoop en verkoop te verzorgen. Je kunt onder andere middelen aan (laten) vragen die ingekocht moeten worden. Dit doe je bijvoorbeeld door een minimale voorraad aan te geven. Ook is het mogelijk zelf in de gaten te houden wat er is ingekocht en kunnen prijzen vergeleken worden. Maak inkooporders aan en verstuur deze naar de leverancier. De verkoop van producten is hier ook aan verbonden. Soms wil je niet te veel van een product op voorraad en bestel je die op het laatste moment bij. Soms is er een directe link tussen verkoop en inkoop. Het systeem is ook vaak te koppelen aan webshops en andere systemen.

Voorraadbeheer

Wat is er besteld en hoeveel heb je ervan? Met een ERP systeem volg je wat er is ingekocht. Ook kan je halffabricaten en hele producten onderscheiden. Je kan een seintje krijgen wanneer je meer van een bepaald product moet bestellen. Dit helpt om niet te veel of weinig van een bepaald product in huis te hebben.

Voorraad

Rapporten over het eigen bedrijf

Met een ERP-systeem kan je niet alleen de voorraden en orders bijhouden, maar ook de financiën en administratie. Je kan natuurlijk de inkoopkosten van een specifiek product bijhouden. Ook houd je bij wat de totale kosten in het bedrijf zijn. Houd daarnaast ook je omzet en winst bij. Je heb zo alle informatie bij de hand om de juiste beslissingen te maken.

Conclusie

Met dit onderdeel van een ERP-systeem houd je bij wat er binnenkomt en wat eruit gaat. Je verliest niets uit het oog en houd alle informatie op één plek. Hierdoor kan je efficiënter te werk gaan. Medewerkers weten wat ze moeten doen en hebben voldoende voorraad. Ook klanten hoeven niet te wachten op een product. Je houdt niet alleen de producten bij die je besteld hebt. Je houdt bovendien de kosten in de gaten, zodat er niet te veel besteed word. Een koppeling met een CRM-systeem is ook nog mogelijk, zodat alles in één systeem te vinden is.

Meer informatie over ons systeem? Neem contact op:

Loading